Режим припинення вогню з 1 квітня запропонувала Україна - Порошенко

Режим припинення вогню з 1 квітня запропонувала Україна - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що режим припинення вогню з 1 квітня запропонувала українська сторона.

Про це Президент розповів в інтерв'ю журналістам на Мальті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я надав всі необхідні команди - і Генеральному штабу, і міністру оборони. І, безумовно, ми запропонували режим припинення вогню. Це ще раз спростовує російські твердження про позицію української сторони як неготової до миру. Навпаки, послідовно, всі три роки ми не просто декларуємо, доводимо, що українська сторона за те, щоб забезпечити режим припинення вогню, виведення російських військ, отримання контролю над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону і відновлення українського суверенітету над окупованим Донбасом і в Криму", - сказав Глава держави.

Водночас, він не виключив, що інша сторона дотримуватиметься домовленостей щодо припинення вогню.

"На  жаль, ми не маємо великого оптимізму, що та сторона буде дотримуватися досягнутих  домовленостей, але  життя  і здоров’я  кожного українського  воїна  є найвищою  цінністю  і  ми  маємо  рішуче діяти,  щоб забезпечити припинення вогню, відведення важкої  техніки і артилерії  - це є ключові  пункти Мінських  угод. І,  до речі, рішення РНБО, яке вимагає цих процесів", - зазначив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня Тристороння контактна група з врегулювання конфлікту на сході України погодила дотримання режиму тиші на Великодні свята, який має початися з 1 квітня.

У четвер, 30 березня, міністр оборони Степан Полторак заявив, що Збройні сили України готові виконувати Мінські домовленості та дотримуватися режиму припинення вогню, про що було домовлено вчора в Мінську. Водночас міністр підкреслив, що у випадку порушень з боку бойовиків українські військові готові дати відсіч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-