Гройсман каже, що

Гройсман каже, що "блокада" посилила економічну залежність від РФ

Укрінформ
Уряд працює над заміщенням антрацитової групи вугілля в українській економіці та нарощенням інших енергетичних потужностей.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми робимо повне заміщення антрацитової групи вугілля і зменшуємо залежність від цього вугілля, ми модернізуємо українську теплову енергетику та переводимо на вугілля марки «Г», збільшуємо потужності атомної енергетики, створюємо механізми, що призводять до зменшення споживання», - сказав Гройсман.

Він також нагадав, що цьогоріч буде збільшено видобуток українського газу на 500 млн кубометрів.

«Ми б дуже хотіли робити свою роботу швидше. І швидше можливо тоді, коли є зростання економіки, коли вона продукує надходження до державного бюджету. Але коли ви своїми діями змушуєте країну відмовитися від 1% ВВП, це означає, що сотні мільярдів не надійде в економіку нашої країни», - наголосив Прем’єр-міністр.

Він підкреслив, що уряд працюватиме над компенсацією наслідків економічної блокади для української економіки.

«Ви сказали про залежність України від окупанта, але те, що ви своїми діями посилили цю залежність, це однозначний факт. Те, що ви робили для економічної блокади України, суперечить національним інтересам. Ми очікували, що агресивні дії Російської Федерації призведуть до блокади та відсутності доступу України до своїх українських надр. Але ви зробили це своїми руками», - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-