Екс-міністр оборони про диверсію у Балаклії: Агресор діє

Екс-міністр оборони про диверсію у Балаклії: Агресор діє "на велику глибину"

Укрінформ
Екс-міністр оборони Олександр Кузьмук вважає, що версія про те, що причиною вибухів і пожежі на арсеналі у Балаклії була диверсія, дуже ймовірна.

Про це він сказав в ефірі "112 Україна".

"Останні роки там були проведені великі роботи з пожежо-вибухо-небезпеки і живучості цього арсеналу. Тому для мене велика ступінь імовірності, що це диверсія. Дійсно, сьогодні не можна виключати жодну з версій, але є деякі речі, над якими треба задуматися. Умови - це не літо, коли спека, і може бути загоряння. Диверсія - це частина загального військового плану агресії проти України. Хочу підкреслити, що відстань від лінії зіткнення - це близько 200 км, тобто, агресор діє не в рамках лінії зіткнення, а на велику глибину", - сказав Кузьмук.

На думку Кузьмука, досить імовірно, що диверсія була проведена саме за допомогою безпілотника, особливо з урахуванням часу доби.

"Безпілотник на 200 км здатний зробити (проліт - ред.), тим більше вночі. Засоби протиповітряної охорони в цьому випадку не можуть його побачити. Але спостерігати і бути в стадії очікування і персонал бази, і ті війська, які перебувають на лінії зіткнення, повинні. 200 км - це радіус досягнення, це можливо ", - зазначив Кузьмук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-