Гройсман про блокаду: У цієї диверсії проти України є абсолютно чіткі ім'я і обличчя

Гройсман про блокаду: У цієї диверсії проти України є абсолютно чіткі ім'я і обличчя

Укрінформ
Уряд шукає шляхів для того, щоб відновити і посилити економічне зростання, поставлене під загрозу штучно створеною енергетичною та економічною блокадою.

На цьому наголосив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Україна" у неділю.

"Треба шукати, яким чином ми зможемо відновити економічне зростання, тому що якщо ми втрачаємо позиції по ГМК, гірничо-металургійному комплексу, ми розуміємо, що наша економіка буде слабшою, нам потрібно буде переглядати у тому числі прогноз економічного зростання, що є дуже і дуже великим викликом для усіх нас", - цитує слова прем'єра Урядовий портал.

"У нас немає іншого виходу, як знаходити нестандартні рішення і виходити з новими ініціативами для того, щоб забезпечити економічне зростання", - зазначив Гройсман.

"Економія у тому числі, це абсолютно очевидно", - додав він.

Унаслідок енергетичної та економічної блокади Україна втратила, у тому числі, українські підприємства, які платили податки державі, та доступ до своїх надр, зауважив прем’єр-міністр.

Він зазначив, що блокада відбулася саме тоді, коли економіка країни почала демонструвати зростання. Це дало можливості для збільшення соціальних стандартів і, як наслідок, з 1 січня було удвічі підвищено мінімальну заробітну плату, збільшені заробітні плати вчителям, лікарям, рятувальникам ДСНС, працівникам бюджетної сфери. Економічне зростання давало можливість до нових етапів і кроків у цьому напрямку.

Зокрема, на порядку денному уряду у 2017 році - підвищення пенсій у рамках пенсійної реформи.

"Коли ми тільки підходимо до того, що ми бачимо економічне зростання, що бюджет починає наповнюватися, що ми акумулюємо резерви, які можемо реінвестувати в збільшення якості життя людей, знаходиться якась причина чи перешкода, яка заважає нам це зробити", - зауважив Володимир Гройсман.

"Блокада, яка відбувалася, яку ініціювали кількасот людей, була не в інтересах України, а була в інтересах Росії, - підкреслив глава уряду. - У цієї ідеї, у цієї диверсії проти України є абсолютно чіткі ім'я і обличчя, і вони мають нести за це відповідальність. Це моя принципова позиція. Я вважаю, що суспільство має дати визначення цьому. Я наголошую на тому, що ми будемо шукати рішення для того, щоб відновити економічне зростання і посилити його".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-