Ващиковський: Рано чи пізно визріє думка про зміну

Ващиковський: Рано чи пізно визріє думка про зміну "нормандського формату"

Ексклюзив
Укрінформ
"Нормандський формат" переговорів щодо Донбасу припинив активну фазу бойових дій, але не зупинив агресію Росії в України. До вирішення кризи на Донбасі потрібно долучити США і рано чи пізно сторони погодяться на це.

Про це у Варшаві під час прес-конференції, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу, заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

“Я не приховую, що конфлікти в Європі XX століття завершуються тоді, коли до європейців приходять з допомогою американці. Так завершилася Перша та Друга світові війни, конфлікт на Балканах. Мені здається, що рано чи пізно, але напевно рано, визріє думка, що необхідним є новий формат за участю американців, який дасть більшу надію на вирішення конфлікту”, - зазначив глава польської дипломатії.  

При цьому він застеріг, що це питання вирішуватимуть “українські політики у Києві”.

Ващиковський наголосив, що "нормандський" і "мінський" формати призвели до припинення “великого російського наступу”, але не до тривалого миру в Україні.

“Усе перетворилося, користуючись військовою термінологією, на конфлікт низької інтенсивності і далі продовжується. Щодня є багато інцидентів — щодня є багато жертв з української сторони у конфлікті низької інтенсивності. Це означає, що ці формати не призвели до миру”, - констатував глава МЗС Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-