Сироїд стверджує, що закрила Раду, бо вважала її захопленою

Сироїд стверджує, що закрила Раду, бо вважала її захопленою

Укрінформ
Заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд закрила пленарне засідання у середу, оскільки, побачивши у сесійній залі людей у військовій формі, вирішила, що парламент захоплено.

Про це вона заявила журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Парламент має працювати відповідно до певного порядку. В залі засідань можуть перебувати тільки народні депутати або інші особи на відведених місцях. Одна з критичних вимог демократії - органи правопорядку не мають права ступати на підлогу, де відбуваються парламентські дебати. Як тільки органи правопорядку отримають право свавільно ступати до стін парламенту, то можна сказати, що демократія перестане існувати. Коли я веду засідання і бачу, що з дверей ложі уряду заходять люди у мілітарній формі і йдуть до трибуни, то вважала це захопленням зали парламентських засідань і парламентської трибуни. Я була вимушена закрити пленарне засідання сьогодні», - сказала Сироїд.

Вона зауважила, що хтось дав дозвіл увімкнути мікрофони у сесійній залі, і тепер окремі народні депутати, «фактично узурпувавши функції спікера і віце-спікера, продовжують щось вести у залі пленарних засідань». Сироїд наголосила, що з парламентської трибуни виступають люди у військовій формі, і у зв'язку з цим вона звернулася до Генпрокуратури і СБУ.

«У зв'язку з цією екстраординарною подією я звернулася до Генпрокуратури та СБУ. Вони повинні провести розслідування - хто спланував ці дії і з якою метою... Я не можу зв'язатися з керівником апарату (Верховної Ради - ред.) і не можу з'ясувати, хто і на якій підставі зараз веде будь-що у залі пленарних засідань. Мало бути все закрите, і мікрофони мали бути вимкнутими», - сказала вона.

Сироїд сподівається, що як тільки Голова ВР Андрій Парубій вийде з засідання РНБО, вони матимуть невідкладну зустріч для того, щоб обговорити цю ситуацію.

«Також я вважаю, що потрібно невідкладно зустрічатися з представниками політичних фракцій і, мабуть, також з главою держави для того, щоб обговорити, що стояло за нинішніми діями у парламенті», - сказала вона.

Як повідомлялося, сьогодні заступник Голови ВР Оксана Сироїд достроково закрила пленарне засідання після того, як депутат від «Народного фронту» Юрій Береза у зв'язку з інцидентом за участю народного депутата у Краматорську зажадав запросити до сесійної зали поліцейських та представників Національної гвардії, які б могли розповісти про це. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-