Укроборонпром: співпраця з РФ повністю зупинена з другої половини 2014

Укроборонпром: співпраця з РФ повністю зупинена з другої половини 2014

Укрінформ
Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов заявив, що інформація про торгівлю з Росією не відповідає дійсності і є нічим іншим, як проявами гібридної війни.

Про це він сказав в інтерв'ю «Високому замку».

«Такі публікації не відповідають дійсності. Це прояви гібридної війни проти України. Ми підрахували, за підсумками 2016 року 64% інформаційних атак на “Укроборонпром” було в російських ЗМІ, 21% - у ЗМІ тимчасово окупованих територій», - заявив Романов.

За його словами, продукцію військового призначення в Україні практично неможливо продати без контролю держави.

«В Україні цей процес контролюють Служба експортного контролю при Кабміні, СБУ. А на час проведення бойових дій підсилили цю дозвільну систему. Під дозволом експортувати будь-яку техніку і озброєння ставить свій підпис особисто або міністр оборони, або начальник Генштабу, а ще - Міжвідомча комісія при РНБО, СБУ, Служба експортного контролю. Це колосальна кількість посадовців, тому неможливо вивезти щось із країни незаконно» , - зазначив Романов.

Водночас очільник Укроборонпрому розповів, що з початком війни Україна припинала закуповувати навіть комплектуючі в країни-агресора, замінивши їх на вітчизняні або західні аналоги.

«Коли почалася війна, ми лише 55% компонентів робили в Україні, 10% брали західні, а 35% були з Російської Федерації. А вже у другій половині 2014 року в нас повністю було призупинено співпрацю з РФ, ми 70% поставляли з України, 30% - західні компоненти. У 2016-му підключили до програми імпортозаміщення підприємства усіх форм власності по всій країні», - зазначив очільник «Укроборонпрому».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-