У Молдові зареєстрували запит на екстрадицію Чауса

У Молдові зареєстрували запит на екстрадицію Чауса

Укрінформ
Антикорупційна прокуратура Молдови отримала запит від Генпрокуратури України на екстрадицію судді-втікача Миколи Чауса.

Інформацію про це власному кореспондентові Укрінформу в Молдові підтвердив глава Антикорупційної прокуратури Віорел Морарь.

"Ми отримали і зареєстрували запит на екстрадицію Миколи Чауса. Розпочато процедуру підготовки необхідних для цього документів. Це займе деякий час, оскільки при підготовці та оформленні цих документів мають бути дотримані усі передбачені законодавством процедури", - відзначив Морарь.

На запитання, чи не звертався Чаус з проханням про надання йому політичного притулку в Молдові, глава відомства відповів, що він не володіє такою інформацією, оскільки антикорупційна прокуратура не займається питаннями надання політичного притулку.

Як повідомлялося, раніше Морарь повідомив, що Чаус добровільно явився в правоохоронні органи Молдови і заявив про те, що він незаконно перетнув молдавсько-український кордон.

Кишинівський суд 2 березня виніс постанову про арешт Чауса терміном на 15 діб.

Як повідомлялося, 1 березня стало відомо, що Чауса затримали на території Республіки Молдова. 2 березня детективи Національного антикорупційного бюро передали в Генпрокуратуру документи для екстрадиції Чауса з Молдови.

9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса під час отримання неправомірної вигоди(хабарі) в сумі $150 тис. за виголошення вироку в інтересах підсудних.

6 вересня Верховна Рада України дала згоду на затримання судді і притягнення його до кримінальної відповідальності.

Скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний покинув територію України. З 12 вересня суддя оголошений у національний розшук, а з 11 листопада - у міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-