У ГПУ сподіваються, що зволікань з екстрадицією Чауса не буде

У ГПУ сподіваються, що зволікань з екстрадицією Чауса не буде

Укрінформ
У Генпрокуратурі сподіваються, що Молдова не зволікатиме з екстрадицією судді Миколи Чауса в Україну.

Про це сказала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, коментуючи ситуацію на телеканалі "112 Україна", повідомляє Укрінформ.

"Зараз розпочнеться екстрадиційна перевірка, і відповідно після закінчення суддя буде екстрадований в Україну", - сказала вона.

За словами Сарган, молдавські колеги запевнили ГПУ, що перевірка не триватиме довго. "Тому ми сподіваємось, що вже найближчим часом суддя Чаус постане перед українським правосуддям", - сказала речник генпрокурора.

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 9 серпня 2016 року викрили суддю Чауса під час отримання хабара в сумі $150 тис. за винесення ухвали суду на користь підсудного.

У вересні Верховна Рада дала згоду на затримання судді і його арешт. Після цього, скориставшись суддівським імунітетом, підозрюваний виїхав за територію України.

З 16 серпня суддя Чаус оголошений у національний, а з 11 листопада - в міжнародний розшук.

1 березня 2017 року Чаус добровільно прийшов у правоохоронні органи Молдови і заявив, що він незаконно перетнув молдавсько-український кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-