Детективи НАБУ особисто відвезли у Молдову документи на екстрадицію Чауса

Детективи НАБУ особисто відвезли у Молдову документи на екстрадицію Чауса

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро особисто відвезли у Молдову документи на екстрадицію судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса.

Про це "Українській правді" повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. 

"У понеділок детективи НАБУ особисто відвезли документи на екстрадиційний арешт у Кишинів, в прокуратуру Молдови", - повідомили у САП.

Водночас інші співрозмовники УП у правоохоронних органах зазначили, що ситуація може бути непростою, оскільки є запит на екстрадицію, в Молдові на нього заведено кримінальну справу, і не виключено, що є прохання про політичний притулок від Чауса.

Як відомо, підозрюваний у хабарництві суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус здався правоохоронцям у Кишиневі.

2 березня детективи Національного антикорупційного бюро передали в Генпрокуратуру документи для екстрадиції Чауса з Молдови.

9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили Чауса на отриманні хабара у 150 тисяч доларів, він ховав гроші в банці. У вересні керівник САП Назар Холодницький заявив, що Чаус перебуває в анексованому Росією Криму. 11 листопада Інтерпол оголосив Чауса в міжнародний розшук.

16 січня 2017 року Чаус не з'явився на допит у НАБУ.

10 лютого слідчий суддя Солом'янського райсуду Києва повернув детективам Антикорупційного бюро клопотання про спеціальне досудове розслідування щодо Чауса через нібито недоведення міжнародного розшуку, однак НАБУ планувало повторно домагатися заочного розслідування цієї справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-