Застава 100 мільйонів за Насірова: нардеп каже, що сума “неадекватна”

Застава 100 мільйонів за Насірова: нардеп каже, що сума “неадекватна”

Укрінформ
Рішення суду відносно усуненого з посади голови ДФС Романа Насірова - перше в історії країни відносно такого високопоставленого чиновника, але сума застави йому незрівнянна зі збитком, який йому висувають.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат від БПП Мустафа Найєм.

"Нам таки вдалося! Солом‘янський суд м. Києва обрав Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 днів з правом внесення застави у розмірі 100 млн гривень. Це перше в історії країни рішення суду про арешт чиновника такого рівня. Найбільша сума застави. І це наша загальна перемога... Невелика зрада в тому, що замість 2 млрд гривень суд призначив заставу у розмірі 100 млн. Я не знаю розміру статків пана Насірова, не розумію, наскільки підйомна ця сума для нього і його друзів, але, очевидно, що це неадекватна сума порівняно зі збитком, який йому висувають", - написав Найєм.

Він закликав скрупульозно відстежувати розвиток ситуації навколо цієї кримінальної справи.

Як повідомлялося, вночі 7 березня суд обрав запобіжний захід Насірову у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів до 30 квітня. Розмір застави було визначено у розмірі 100 млн грн.

Сам Насіров заявив, що оскаржить дії НАБУ в Європейському суді з прав людини.

Один з адвокатів Насірова Андрій Кузьменко заявив про намір захисту перевести підзахисного із слідчого ізолятора до лікарні "Феофанія", з якої його не виписали.

2 березня детективи НАБУ вручили підозру Насірову.

3 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення про усунення Насірова з посади голови ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-