Суд у справі про коаліцію перенесли - від Парубія ніхто не прийшов

Суд у справі про коаліцію перенесли - від Парубія ніхто не прийшов

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради або його представник не з'явився на засідання Окружного адміністративного суду Києва, де розглядається справа про склад парламентської коаліції і не надав документального підтвердження причин такої неявки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд вважає неявку представника Голови Верховної Ради в судове засідання без поважних причин", - оголосив суддя у справі Євген Аблов на засіданні.

Зокрема, він зазначив, що суд отримав клопотання від парламенту, де йдеться про те, що представник ВР не може брати участь у цьому засіданні, оскільки має бути присутнім у Вищому адміністративному суді. Однак, за словами судді, жодних документів, які б підтверджували це клопотання, немає.

В свою чергу позивач - лідер громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко - зауважив, що така позиція керівництва парламенту є зневагою до суспільства. Водночас, він наголосив, що "безвідповідальна позиція керівництва Верховної Ради і Апарату Верховної Ради не повинні заважати розглядати питання по суті".

Таким чином, суд оголосив перерву у засіданні до 13 березня.

Як повідомляв Укрінформ, лідер громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко намагається через суд отримати списки народних депутатів України, які є учасниками коаліції депутатських фракцій "Європейська Україна" та які підписали відповідну Коаліційну угоду. Наприкінці лютого Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення, що відповідачем у справі щодо складу парламентської коаліції має бути Голова Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-