Активісти під судом вимагають запобіжного заходу для Насірова

Активісти під судом вимагають запобіжного заходу для Насірова

Фото
Укрінформ
Під будівлею суду в Києві, де для відстороненого голови ДФС Романа Насірова мали обрати запобіжний захід, зібралися нардепи та громадські активісти з вимогою провести засідання суду та не дати можливості вивезти Насірова з будівлі. 

Про це повідомляє "Українська правда".

Зокрема до анонсованої раніше на 19:00 акції на вул. Смірнова-Ласточкіна зібралися представники "Автомайдану", які кількома автівками заблокували виїзд з території суду.

Також присутні нардеп Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Юрій Дерев'янко, представники "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі, Давид Сакварелідзе та інші активісти РНС, колишні бійці "Азова" та молодь з "Національного корпусу".

У коментарі журналістам учасники блокування заявили, що основна мета акції - не дати можливості вивезти Насірова з будівлі суду, який, за словами адвокатів, досі перебуває всередині. 

"Після того, як сплине час попереднього затримання - 72 години - о 23:00 - Насірова звільнять, і потрібна буде нова підозра і нове затримання.... за той час, поки їх підготують, Насіров може втекти, і подальші дії НАБУ та САП не матимуть результата", - зазначив нардеп Мустафа Найєм.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня детективи НАБУ обшукали офіс Держфіскальної служби та вручили підозру главі ДФС Роману Насірову.

Сьогодні Солом'янський суд Києва не зміг обрати Насірову запобіжний захід. Сторона захисту заявила відвід слідчого судді у справі, однак суд не зміг розглянути заяву про відвід, бо в суді у неділю немає чергового судді. Термін тимчасового утримання Насірова під вартою спливає ввечері 5 березня. Відтак, якщо до завершення цього строку, питання не буде вирішено, детективи будуть змушені звільнити голову ДФС з-під варти.

Народний депутат Сергій Лещенко заявив, що група депутатів ВР ініціюватиме кримінальне розслідування стосовно голови Солом'янського суду Києва, якщо вона до 19-ї години не організує роботу суду у справі Насірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-