Нардепи готують заяву в ГПУ і НАБУ стосовно голови Солом’янського суду

Нардепи готують заяву в ГПУ і НАБУ стосовно голови Солом’янського суду

Укрінформ
Група народних депутатів ініціюватиме кримінальне розслідування стосовно голови Солом’янського суду Києва, якщо вона до 19-ї години не організує роботу суду стосовно Насірова.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Сергій Лещенко.

"Групою депутатів Верховної Ради буде ініційовано кримінальне розслідування стосовно голови Cолом’янського суду Людмили Шереметьєвої за зрив роботи суду. Відповідну заяву буде надіслано в Генпрокуратуру і НАБУ, якщо до 19-ї години неділі вона не виконає свої прямі обов'язки - а саме організувати роботу суду у справі Насірова", - написав Лещенко.

За його словами, нардепам "відомо, що в суботу ввечері Солом’янський суд відвідав Ярослав Головачов, який очолює Апеляційний суд Києва. І саме це призвело до сьогоднішнього колапсу у справі Насірова: голова Солом’янського суду Шереметьєва сказала не виходити на роботу другому черговому судді, зробивши неможливим розгляд відведення судді у справі Насірова в строки його перебування під вартою. Таким чином, було зроблено все, щоб до 23-ї години обрання запобіжного заходу Насірову так і не відбулося - і його відпустили з-під варти".

Як повідомлялося, Солом’янський суд Києва не зміг обрати усунутому від виконання обов’язків голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід. Сторона захисту заявила відведення слідчого судді у справі, проте суд не зміг розглянути заяву про відведення, бо в суді в неділю немає чергового судді.

Термін тимчасового утримання Насірова під вартою спливає ввечері 5 березня. Відтак, якщо до завершення цього строку, питання не буде вирішено, детективи будуть змушені звільнити голову ДФС з-під варти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-