Навесні стане відомо, чи можна підняти

Навесні стане відомо, чи можна підняти "мінімалку" до 5 тисяч - Розенко

Укрінформ
Остаточно дату чергового підвищення мінімальної заробітної плати до 5000 гривень уряд визначить у квітні-травні поточного року.

Про це повідомив віце-прем’єр міністр Павло Розенко в інтерв'ю "Обозревателю".

"Остаточні підсумки такого впливу суттєвого зростання мінімальної заробітної плати на економіку ми будемо мати приблизно в квітні-місяці. Десь от якраз квітень-травень стане тією датою, коли уряд зможе сказати, коли і якими темпами буде в подальшому збільшуватися розмір мінімальної заробітної плати", - зазначив він.

При цьому, він пояснив, що, згідно з поточними розрахунками, підняти мінімалку до 5 тис грн теоретично було б можливо навіть з 1 січня 2017 року.

"Скажу, що були розрахунки. І експерти, і керівник, зокрема, Державної фіскальної служби Роман Насіров, робили відповідні розрахунки, що можна було впроваджувати мінімальну заробітну плату в 5 000 грн вже зараз, з 1 січня робити мінімальну заробітну плату не 3200, а 5 000 гривень. Але ми вирішили все-таки перейти на поступовість цього процесу", - заявив Розенко.

На думку віце-прем’єра, точніше можна буде визначитися після підведення першого підсумку впливу підвищення мінімальної заробітної плати.

"Я думаю, що після підведення першого підсумку впливу підвищення мінімальної заробітної плати ми оголосимо про подальший план підвищення, але сьогодні я бачу тільки позитив. Жодних негативних прогнозів по запровадженню зарплати 3200 не виправдалося, і ми маємо лише позитивні цифри", - сказав він.

Водночас віце-прем’єр заявив, що із підвищенням мінімальної заробітної плати до 3200 гривень бызнес погодився охоче. Кабмін отримав лише 500 скарг на роботодавців щодо ігнорування ініціативи уряду стосовно збільшення мінімальної заробітної плати, пояснив Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-