Рада планує змінити

Рада планує змінити "закон Савченко"

Укрінформ
Народні депутати підтримали за основу законопроект № 5259 "Про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо вдосконалення порядку зарахування строку попереднього ув'язнення".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 235 нардепів.

"У листопаді 2015 року в цій залі було прийнято дуже важливе і правильне рішення (закон Савченко - ред.) у зв'язку з тим, що в українських СІЗО та тюрмах сьогодні дуже складні умови відбування покарань. Через те, що суди дуже довго розглядають справи, люди по 4-5 років очікують в СІЗО рішення суду. Ви створили формулу, за якою один день у СІЗО зараховується як два дні відбування покарання, але на практиці ситуація вийшла на інший рівень. За цей період часу більше 6 тис. осіб вийшли на свободу, 11 відсотків з них уже скоїли повторне порушення і повернулись у місця несвободи", - сказала перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова напередодні ухвалення рішення.

Вона також заявила, що Мін'юст у запропонованому законопроекті пропонує іншу формулу зарахування строку попереднього ув'язнення.

"Пропонуємо іншу формулу: особи, які вчинили тяжкі злочини, це вбивства, згвалтування, їх строк покарання буде зараховуватися так: один день СІЗО за один день позбавлення волі, а особи, які вчинили легкі злочини, для них залишаємо формулу, яка була раніше прийнята в цій залі - один день СІЗО за два дні позбавлення волі", - пояснила Севостьянова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-