Гончаренко знайшовся

Гончаренко знайшовся

Укрінформ
Народний депутат Олексій Гончаренко перебуває у безпеці і скоро даватиме свідчення правоохоронним органам.

Викрадення Гончаренка організував депутат районної ради Кушнарьов, син якого загинув під час подій 2 травня 2014 року в Одесі. 

Про це на спільному брифінгу 23 лютого заявили прокурор Одеської області Олег Жученко та начальник Управління Служби безпеки України в Одеській області Сергій Батраков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На даний момент затримано троє осіб, у тому числі і замовник, який сам збирався бути присутнім при розправі з Гончаренко. Останньому збиралися випалити очі та перебити колінні чашечки. Наразі народний депутат знаходиться в безпечному місці. Кушнарьову пред’явлено підозру про скоєння злочину, пов’язаного з викраденням державного діяча", - уточнив Жученко. 

За словами Жученка, до викрадення народного депутата причетна група, яка займалася розпалюванням національної і міжетнічної ворожнечі в Одесі.

"Документуючи цю группу, правоохоронцями і встановлений факт посягання на життя і здоров'я народного депутата Олексія Гончаренка", - зазначив Жученко.

Начальник управління СБУ в Одеській області Сергій Батраков повідомив, що ця група діяла близько року, видаючи і масово тиражуючи матеріали, спрямовані на розпалювання ворожнечі між росіянами, українцями і євреями, а також проти українських патріотів. Наразі всі її члени встановлені, проводяться шість обшуків, вилучено кілька сот екземплярів книг з назвами на кшталт "Слуги зла - как выглядят украинские националисты" та "Одесские колокола Хатыни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-