Петренко вважає, що люстрація суддів не провалилася

Петренко вважає, що люстрація суддів не провалилася

Укрінформ
Очищення судової системи в Україні не провалилося, а якими інструментами - другорядне питання.

Про це заявив міністр юстиції в Україні Павло Петренко в інтерв'ю Ліга.net.

"Я вважаю, що люстрація суддів не провалилася. Можливо, це звучить дещо несподівано", - сказав Петренко, відповідаючи на запитання про те, чому провалилася люстрація суддів в Україні. 

Він нагадав, що завдання люстрації - домагатися різними інструментами, щоб з судової системи пішли недобросовісні судді.

"Перший інструмент, який ми запустили, - це був закон про відновлення довіри до судової системи. Він не спрацював, треба бути відвертим. Другий закон - про очищення влади", - наголосив міністр, уточнюючи, що "останній закон був універсальним, спрямованим на очищення влади від політичних постатей з оточення Януковича".

"Так, там (у законі - ред.) був окремий розділ по суддях. І так, ми розуміли, що з суддями ситуація буде складніша, вони чинитимуть значний опір. Що вони й зробили. Але інші інструменти, які ми вводили паралельно, спрацювали. Система електронного декларування провела краще очищення судової системи. Більш як тисяча суддів звільнилися під страхом того, що до них застосовуватиметься нова система електронного декларування і вони будуть вимушені подати свої декларації. Тож, очищення відбулося. Якими інструментами - це вже другорядне питання", -  заявив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-