Семенченка кличуть до поліції дати пояснення щодо фейкового документа

Семенченка кличуть до поліції дати пояснення щодо фейкового документа

Укрінформ
Народного депутата Семена Семенченка викликали в поліцію для надання роз’яснень через оприлюднення нібито підробленого документа про блокаду Донбасу.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Донецької області.

“Правоохоронцями розпочато перевірку щодо появи вихідного документа Донецької ВЦА з явними ознаками підроблення, який учора був опублікований народним депутатом України Семеном Семенченком”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначив начальник ГУ НП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін поліції, лист, розповсюджений у ЗМІ народним депутатом, не надходив. Крім того, за його словами, оприлюднений Семенченком документ викликав сумніви у справжності.

За розпорядженням Аброськіна цей факт було зареєстровано в Єдиному журналі заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події й розпочато відповідну перевірку, яку здійснює Краматорський відділ поліції.

“В рамках перевірки Семенченко Семен Ігорович у будь-який зручний час запрошується до Краматорського ВП (м. Краматорськ, вул. Академічна, буд. 25) для надання роз’яснень за вказаними подіями, а також надання документа для його подальшого вивчення та встановлення походження”, - відзначили в поліції.

У свою чергу, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський підтвердив, що розповсюджений Семенченком документ є підробкою, й повідомив, що за вказаною нумерацією вихідних документів з ВЦА не надсилалось.

“Відповідно до своїх повноважень я не маю права давати вказівок - і ніколи їх не даю! - керівникові обласного управління Нацполіції. Такі вказівки йому можуть давати тільки керівники Національної поліції України або керівники Міністерства внутрішніх справ. І депутати, які поширюють цей сфальсифікований лист, мали б такі тонкощі знати”, - підкреслив Жебрівський.

Раніше повідомлялося, що Семен Семенченко опублікував листа нібито від імені Жебрівського до Аброськіна із вказівкою розблокувати залізничну колію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-