Аваков пропонує обмежити список товарів з окупованого Донбасу

Аваков пропонує обмежити список товарів з окупованого Донбасу

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонує уряду свій перелік товарів для товарообміну з окупованими територіями Донбасу.

Про це Аваков сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це має бути тільки вугілля, продукти, необхідні для металургійного комплексу і все. А у зворотний бік ми можемо собі дозволити направляти запчастини для шахтного обладнання, відповідні реагенти для забезпечення роботи", - сказав він.

Аваков зазначив також: "Цю позицію я повторю на засіданні уряду. Вважаю, що треба ввести обмеження, які чіткого визначать товарообіг так званого критичного імпорту".

Міністр наголосив, що ця формула може завдати удару по чиїхось бізнес-інтересах. "Але, на мій погляд, це буде правильно, вважаю, що це треба робити найближчим часом", - додав він.

Аваков нагадав, що відповідно до своєї компетенції СБУ розробляє перелік товарів для товарообігу, який буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів. "Моя думка, яку я озвучив, більш радикальна. Думаю, що формально питання обміну з цими територіями буде врегульовано. Як свого часу це питання було врегульовано з Кримом", - підсумував Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-