Канада докладає

Канада докладає "правильних зусиль" для підтримки України - міністр

Укрінформ
Канада прагне зробити свою військову допомогу Україні максимально ефективною. Хороша і корисна робота повинна бути посилена.

Про це в ефірі телеканалу СВС розповів міністр оборони Канади Харджит Саджан, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада віддана (допомозі – Ред.) Україні. І те, що наша військова тренувальна місія UNIFIER відкрита для перегляду, дозволяє нам подивитися на винесені уроки, причому не лише із військової точки зору, а й з погляду того, що ми потенційно можемо зробити», - сказав Саджан.

За його словами, при ухваленні рішення стосовно майбутнього UNIFIER, Канада перш за все зважатиме на конкретну ситуацію «у полях». «Останнє, що б ми хотіли робити – це докладати зусилля у тих сферах, де вони є неефективними. Натомість, хороша і корисна робота повинна бути посилена», - зазначив глава Міноборони Канади.

Він додав, що прагне, аби Канада «докладала правильних зусиль до підтримки України».

Нагадаємо: близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцям на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту Джастіна Трюдо до Києва Петро Порошенко звернувся до нього із прохання продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит із Оттави не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-