Проти бойовиків воюють понад 300 ветеранів-афганців - Порошенко

Проти бойовиків воюють понад 300 ветеранів-афганців - Порошенко

Укрінформ
Наразі у складі силових структур України проти бойовиків на Сході воюють понад три сотні колишніх учасників бойових дій на території Афганістану.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час урочистого зібрання, присвяченого Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сотні військовослужбовців-учасників бойових дій на території Афганістану, попри вже доволі зрілий вік, пройшли через випробування війною, війною за незалежність. І 129 зараз продовжують служити у складі Збройних Сил, 180 ветеранів виконують бойові завдання у складі Державної прикордонної  служби, 13 - передають бойовий досвід у складі Національної гвардії України”, - сказав Порошенко.

Президент додав, що чимало ветеранів віддали життя, захищаючи нашу Вітчизну. “І не можна  сьогодні не згадати про нашого з вами бойового побратима - легендарного командира афганської сотні Самооборони, старшого сержанта Олега Міхнюка, якому моїм указом було присвоєно високе звання Героя України. На жаль, посмертно. І  низький уклін героям і їх родинам від усього українського народу за подвиг та самопожертву”,  - зазначив Порошенко.

Він також додав, що "афганці" “зіграли далеко не останню роль” під час Революції Гідності. “Дуже важливо, що громадський рух "Афганці" тісно пов'язаний із подіями, що відбулися три роки тому на нашому Майдані Незалежності. Організованість,  рішучість ветеранів-афганців зіграла далеко не останню роль в Революції Гідності, в тому факті, що Майдан вистояв... Ніколи в афганців сумнівів у перемозі не було”, - сказав Глава держави.

І коли на українську землю прийшли російські загарбники, то бойовий досвід ветеранів Афганістану “став надзвичайно цінним для перших кроків оновлених Збройних Сил України, у перші найважчі місяці війни”, - додав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-