Президент наполягає: стосунки з окупованими територіями -

Президент наполягає: стосунки з окупованими територіями - "вкрай обмежені"

Укрінформ
Україна зберігає вкрай обмежені економічні відносини з розташованими на окупованій території Донбасу підприємствами, які змогли залишитися у правовому полі України, бо прагне відновити територіальну цілісність нашої держави. 

Про це Президент Петро Порошенко заявив на урочистому зібранні, присвяченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми втілюємо стратегію відновлення територіальної цілісності країни, повернення Донбасу в Україну і повернення України на Донбас. І саме виходячи з цієї стратегії і тільки тому ми зберігаємо вкрай обмежені і дуже лімітовані економічні стосунки. Наголошую: це не торгівля з окупантами, це співпраця з тими підприємствами, які, перебуваючи на окупованій території, все ж змогли залишитися у правовому полі України. Я наголошую - ті, хто платить податки до бюджету України", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що частина українських громадян підтримують акцію з блокування залізниці на Донбасі з метою припинення торгівлі з окупованою територією. За словами Порошенка, ця емоція є доволі природною для суспільства, яке стомлене роками війни. 

"Але тим політиканам, які цією емоцією скористалися для свого егоїстичного вузькопартійного піару, я ніколи не пробачу їхнього цинізму і їхньої безвідповідальності", - наголосив Президент.

Він нагадав, що внаслідок їхніх дій уряд учора був змушений запровадити надзвичайні заходи в енергетиці, оскільки через блокування поставок енергетичного вугілля виникла загроза, що без опалення можуть залишитися Суми, Краматорськ, лівий берег Києва та багато інших міст.

За словами Президента, українська металургія, якщо блокаду не буде припинено, може втратити до 300 тис. робочих місць. "Держава втратить до 2 млрд доларів валютної виручки з усіма відповідними наслідками для курсу гривні. На окупованих територіях ще десятки тисяч людей залишаться без роботи. Наголошую: ринку праці там нема, і значна частина з них щоб вижити, щоб заробити піде до бойовиків. І цей рух учора переконливо продемонструвало Головне управління розвідки. То що нам краще - щоб вони у шахтах робили чи стріляли у наших солдатів?" - зазначив Глава держави

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-