Герої Небесної Сотні вступили в один з перших боїв за Незалежність  -  Порошенко

Герої Небесної Сотні вступили в один з перших боїв за Незалежність - Порошенко

Фото
Укрінформ
Герої Небесної Сотні вступили в один з перших боїв війни за незалежність України. 

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час заходу з нагоди початку закладення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності  у  Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми зібралися тут, на відрізку київської вулиці, де історія України назавжди змінилася. На цьому місці велике братство безстрашних людей заплатило найвищу ціну за свободу нашої країни.  Тоді вони не знали, що беззбройними вступають в один з перших боїв війни за незалежності.  Війни, яка триватиме не один рік і забере на небеса ще не одну сотню героїв”,  - сказав він. Президент підкреслив, що тоді країна “не відала, який же лютий і підступний ворог нам протистоїть”.

“І що постріли снайперів на Майдані були фактично першими пострілами агресора в нашу країну.  Тоді ми й гадки не мали, що кращим дочкам і синам України ще не раз доведеться приймати нерівний бій”, -  зазначив він.

Президент  наголосив, що  майбутні Герої Небесної Сотні,  втім,  були впевнені: “доля всієї України вирішується на цій вулиці, на цій незахищеній позиції, на цьому маленькому плацдармі, який прострілювався наскрізь”.

“На Майдан вони прийшли кожен своїм шляхом з усіх кінців єдиної соборної України. Різні за віком, освітою, життєвим досвідом. Але всі разом вони репрезентували ціле українське суспільство, в його єдності і різноманітності”,  -  додав Порошенко. Присутні на заході  вшанувати пам’ять полеглих Героїв Небесної Сотні, всіх захисників України хвилиною мовчання.

Фото: Михайло Марків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-