Луценко: Екс-депутат Держдуми РФ - важливий свідок проти Януковича

Луценко: Екс-депутат Держдуми РФ - важливий свідок проти Януковича

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що покази екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, який голосував за анексію Криму, є дуже важливими для українського слідства в рамках розслідування кримінального провадження щодо держзради екс-президентом України Віктором Януковичем.

Про це в середу на прес-конференції Генерального прокурора України Юрія Луценка щодо підсумків роботи органів прокуратури у 2016 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є два свідка екс-депутата Держдуми РФ, один з них голосував за анексію Криму, інший не голосував. Ця оцінка (щодо голосування за анексію Криму - ред.) також буде зроблена, але на цей момент його покази були для нас достатньо важливими. Виявилось, що Янукович написав два листа: один - Путіну, а другий - російській Госдумі. Тому обидва вони (листи - ред.) слугували для прикриття російської окупації Криму, а далі агресії на території Донбасу", - сказав Луценко.

За його словами, покази Вороненкова для ГПУ "є дуже важливими" і саме в цьому контексті ГПУ розглядає співпрацю з російським екс-депутатом.

"Жодних інших зобов'язань перед ним не має",- наголосив генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-