Партійні звіти: НАЗК склало 62 протоколи про правопорушення

Партійні звіти: НАЗК склало 62 протоколи про правопорушення

Укрінформ
Станом на 10 лютого у Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) завершився прийом звітів від політичних партій за IV квартал 2016 року. Загалом до НАЗК надійшло 205 звітів.

Про це під час брифінгу в п'ятницю заявила голова НАЗК Наталія Корчак, повідомляє прес-служба агентства.

"У Національному агентстві з питань запобігання корупції завершився прийом звітів від політичних партій за IV квартал 2016 року. Станом на 11 годину 10 лютого вже надійшло 205 звітів", - сказала вона.

Корчак наголосила, що запровадження державного фінансування політичних партій є великим проривом для НАЗК та України в цілому. Вона нагадала, що починаючи з 2017 року, політичні партії, які отримують державне фінансування, зобов’язані пройти зовнішній незалежний фінансовий аудит звітності про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

Водночас Корчак поінформувала, що за результатами перевірки звітів політичних партій в НАЗК складено 62 протоколи про адміністративні правопорушення за порушення порядку подання звіту про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду. З них 45 протоколів складено у поточному році.

В ході перевірки у 12 звітах політичних партій виявлено ознаки кримінальних правопорушень за частинами 1 та 2 статті 159-1 (Порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації, агітації з всеукраїнського або місцевого референдуму) Кримінального кодексу України. Відповідні матеріали направлені до Національної поліції.

Як відомо, у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції зареєстровано 350 політичних партій. З них за І квартал 2016 року звіти подали 195, за ІІ - 200, ІІІ квартал - 254, за IV квартал – станом на сьогодні 205 (це без тих партій, які протягом 2-х тижнів надсилатимуть звіти поштою). Зокрема, 9 політичних партій подали звіт вперше (не надавали звіти у І-ІІІ кварталах).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-