Гройсман закликає Садового терміново почати рекультивацію Грибовицького звалища

Гройсман закликає Садового терміново почати рекультивацію Грибовицького звалища

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликає міську владу Львова терміново почати роботи на Львівському полігоні твердих побутових відходів біля села Грибовичі з одночасним проведенням переговорів з місцевими громадами щодо розмішення поблизу ділянки для нового полігону.

Про це йшлося на робочій зустрічі щодо проблеми поводження з твердими побутовими відходами у Львові, повідомляє Урядовий портал.

"Перше питання, що потрібно зробити – підтримувати Львів у належному санітарному стані. – зазначив Прем'єр-міністр. – Друга позиція – вам треба терміново розпочати роботи на полігоні. Техніка ДСНС є, ми її перегнали, як обіцяли. Все, що потрібно буде додатково, ми все допоможемо. Єдине, що просив би, щоб ви фінансували ці роботи і організовували. Також дуже важливо розпочати діалог із тим районом, де виділена земельна ділянка",  - сказав Гройсман.

Він запевнив, що уряд і надалі допомагатиме Львову впоратися із цією проблемою: "Місто Львів має бути чистим. Це принципова позиція".

"Я постійно приділятиму цьому питанню увагу. Але наголошую на тому, що тут є безпосередня відповідальність львівської міської влади. Треба, щоб ви дуже швидко рухалися. Ми будемо допомагати зробити якісно свою справу", – наголосив Прем’єр.

Він нагадав, що позаминулого тижня їздив до Львова та провів нараду обласної комісії з надзвичайних ситуацій, зустрівся з представниками громад населених пунктів, прилеглих до Грибовицького сміттєзвалища. За результатом візиту було прийнято рішення про передачу Львівській міській раді земельної ділянки для проектування і будівництва нового полігону для твердих побутових відходів.

За дорученням Прем'єр-міністра, 2 лютого робочу поїздку до Львівської області здійснив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, який відвідав Львівський полігон твердих побутових відходів біля села Грибовичі та провів робочу нараду. За її результатами було визначено орієнтовний початковий план для вирішення нагальних питань полігону.

Львівський міський голова Андрій Садовий підкреслив результативність візиту до Львова віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона. "За результатами цієї поїздки, я думаю, що ми розблокуємо роботи з унеможливлення витоку інфільтратів", - зазначив він.

Кістіон наголосив на необхідності приступити до якнайшвидшого виконання робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі, зокрема щодо очистки інфільтратів, підсилення дамби, яка огороджує фільтрат, та укріплення схилу, враховуючи ситуацію на полігоні.

Голова ДСНС Микола Чечоткін, у свою чергу, зазначив, що вся необхідна техніка служби для проведення робіт на полігоні готова.

Садовий зауважив, що завдяки розпорядженню Прем'єр-міністра було оперативно отримано розпорядження облдержадміністрації щодо виділення земельної ділянки для розміщення нового полігону. "Стосовно нової ділянки, дякую за вашу позицію. Дійсно, ми оперативно отримали розпорядження голови обласної адміністрації", - сказав міський голова Львова. Водночас представники місцевої влади виступили категорично проти створення полігону на цій території, повідомив він.

Гройсман закликав до діалогу з місцевими громадами та місцевою владою.

"Просив би вести діалог з людьми. Перша реакція людей завжди буде "ні", але коли ви покажете, що ви хочете зробити, у який спосіб, що це жодним чином не шкодитиме екології, тому що все буде зроблено, як у цивілізованих країнах світу, які ви будете використовувати матеріали, технології - люди будуть ставитися з розумінням. Тут питання не в ділянці, а в комунікації. Просив би приділити увагу", – зазначив глава уряду.

Фото: Анастасія Сироткіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-