Союзники НАТО готові й надалі підтримувати Україну - голова Представництва

Союзники НАТО готові й надалі підтримувати Україну - голова Представництва

Укрінформ
Ключову роль в процесі реформування України відіграє співробітництво з НАТО.

Про це наголосив голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі з головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим, повідомляє прес-служба ВР.

"Парубій високо оцінив рівень співпраці між Україною і НАТО. За його словами, співробітництво з Альянсом відіграє ключову роль у реформуванні нашої країни. Він подякував за "допомогу у цей складний і важкий для нашої країни час, за матеріально-технічну і консультативну підтримку, зокрема, у рамках Трастових фондів НАТО", - йдеться у повідомленні.

За словами спікера, "зараз у цей час наша співпраця набуває набагато більшої важливості, вона є одним із пріоритетів зовнішньої політики, що ми й зазначили у нашому законодавстві".

Парубій висловив надію на подальшу допомогу і підтримку з боку НАТО.

У свою чергу, Александер Вінніков наголосив на необхідності надалі розвивати і посилювати роль українського парламенту у питаннях практичного нагляду у сфері безпеки і оборони, а також громадянського контролю за цими сферами. За його словами, "союзники НАТО готові і надалі надавати комплексну допомогу і підтримку українському народу, водночас необхідно посилити демократичний контроль і підтримку Верховної Ради".

Одним із ключових питань голова Представництва НАТО в Україні назвав розробку програми співпраці на 2018 рік.

Він також повідомив, що на найближчому спільному заході у лютому поточного року буде представлено досвід Норвегії у питаннях безпеки і оборони.

Голова Верховної Ради висловив сподівання, що імплементація проектів практичного співробітництва, зокрема, Річної національної програми, активізація фінансового наповнення Трастових фондів НАТО, та законодавча підтримка реформ у сфері безпеки і оборони відбудеться найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-