Порошенко – президенту Словаччини: світ має посилити тиск на Росію

Порошенко – президенту Словаччини: світ має посилити тиск на Росію

Укрінформ
Міжнародна спільнота має бути активнішою у тиску на Росію, щоб припинити вогонь на Донбасі.

На цьому наголосив  Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови зі своїм словацьким колегою Андреєм Кіскою, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Російські бойовики обстрілюють Авдіївку, не даючи можливості відновити електропостачання. Світ має бути активнішим у тиску на Росію, щоб припинити вогонь", - сказав Порошенко, повідомляючи про погіршення безпекової ситуації на Донбасі.

Він наголосив на важливості дотримання режиму санкцій ЄС проти Росії до повного виконання нею взятих на себе зобов’язань в рамках Мінського процесу.

Глава держави також подякував словацькому лідеру за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

У ході розмови сторони обмінялися думками з важливих питань порядку денного двосторонніх відносин та міжнародного співробітництва.

Зі  свого боку, Андрей Кіска висловив підтримку Україні і висловився за негайне припинення вогню.

У контексті взаємодії двох країн на євроінтеграційному напрямку були обговорені питання участі Словаччини в процесі реформування української економіки, співпраця в енергетичній сфері. Окрему увагу було приділено підтримці словацькою стороною впровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-