Фріз: Заява Лаврова про Авдіївку – чергова нахабна брехня

Фріз: Заява Лаврова про Авдіївку – чергова нахабна брехня

Укрінформ
Заяви міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова щодо ситуації в Авдіївці є черговою брехнею Кремля.

Про це наголосила у Фейсбуці голова української делегації в ПА НАТО Ірина Фріз.

"Заява голови російського зовнішньополітичного відомства Сергія Лаврова на прес-конференції за підсумками російсько-арабського форуму співробітництва зі звинуваченням Києва в ескалації ситуації на Донбасі - нахабна брехня Кремля. Росія вже неодноразово демонструвала ставлення до життя мирних жителів: Москва, Чечня, Алеппо. Сьогодні вона руйнує Авдїївку. Ми знаємо координати розташування РСЗО в Донецьку, що веде вогонь з житлових кварталів по цивільних в Авдіївці", - наголосила вона.

За словами Фріз, українська сторона також знає кадрових російських керівників підрозділів, що дають команди на проведення обстрілів.

"Відповідальність за обстріли та порушення Мінських домовленостей несе виключно Російська Федерація. Сьогодні вже ні для кого немає сумніву, хто стояв за захопленням кримського парламенту, хто постачає зброю на Донбас, хто воює на боці терористів. Це ті факти, що останні 2 роки активно спростовувалися російською стороною", - підкреслила Фріз.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що українська влада заводить ситуацію на Донбасі в глухий кут.

"Всі знають, хто в Україні заводить ситуацію в глухий кут, і останні провокації київського режиму, які днями відбулися, зайве тому підтвердження. Навіть глибоко упереджена німецька преса визнала, що за всім цим стоїть Порошенко, якому дуже важливо загострювати ситуацію, щоб Україну не забули. Але це на його совісті, він підписався під мінськими домовленостями і зобов'язаний їх виконувати", - цитує Лаврова РІА Новости.

Нагадаємо, ситуація в Авдіївці загострилася 29 січня. За повідомленням штабу АТО, бойовики обстрілюють район з артилерії, розташованої в житлових кварталах Донецька і Ясинуватої.

Напередодні Рада безпеки ООН ухвалила запропоновану Україною заяву щодо Донбасу, також відбулося екстрене засідання ОБСЄ з приводу ескалації ситуації на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-