Місія ОБСЄ вимагає безперешкодного доступу у район Авдіївки

Місія ОБСЄ вимагає безперешкодного доступу у район Авдіївки

Заява
Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) вимагає надати їй негайний і необмежений доступ у район Авдіївки, де відзначається ескалація ситуації.

Про це йдеться в заяві глави СММ Ертугрула Апакана, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Украй важливим є надання СММ ОБСЕ негайного, безпечного й безперешкодного доступу до постраждалої ділянки, щоб забезпечити перевірку дотримання зобов'язань сторін про припинення вогню й виведення зброї за межі узгодженої лінії", - заявив посол.

Він закликав до негайного припинення бойових дій у районі трикутника Авдіївка-Ясинувата-Донецьк, де в останні дні спостерігачі фіксують "тисячі порушень режиму щодня", у тому числі використання заборонених видів зброї.

"Насильство аж до втрат життів є неприйнятним, захист цивільного населення повинен мати першочергове значення", - підкреслив Апакан. Говорячи про збиток об'єктам інфраструктури, він особливо виділив водостанцію в Ясинуватій, від якої залежать тисячі людей по обидві сторони від лінії зіткнення у питанні опалювання, електро- й водопостачання, що є серйозним порушенням Мінських домовленостей.

Раніше цього дня ОБСЄ назвала сплеск насильства, що призвів до загибелі й поранень з обох боків, у тому числі серед мирного населення, неприйнятним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-