Герої Крут призупинили наступ московсько-більшовицької орди - Порошенко

Герої Крут призупинили наступ московсько-більшовицької орди - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко звернувся до українців у зв'язку з Днем пам'яті Героїв Крут.

Текст звернення опубліковано на сайті Глави держави.

"Сьогодні ми вшановуємо подвиг молодих українців - старшин та юнкерів Першої Київської юнацької школи ім. Б.Хмельницького, бійців Помічного студентського куреня Січових стрільців - студентів київських вищих навчальних закладів та гімназистів старших класів. 29 січня 1918 року, невдовзі після проголошення незалежності Української Народної Республіки, вони на кілька днів зупинили просування на Київ московсько-більшовицької орди", - зазначив Президент.

Він наголосив, що саме жертовність та самовідданість Героїв Крут дали змогу організовано евакуювати зі столиці центральні органи влади та відвести війська - тобто, зробити все можливе для швидкого повернення втрачених позицій. І головне - уряд молодої української держави отримав змогу підписати мирний договір з Німеччиною, що означало міжнародне визнання УНР і автоматично робило більшовиків окупантами території суверенної держави.

Нині, сказав очільник Української держави, країна, яка марить імперськими амбіціями, не може змиритися з існуванням незалежної України. "Зараз, як і тоді, Росія розв’язала війну і заперечує свою агресію, намагаючись поширити у світі міф про внутрішній конфлікт в нашій державі", - наголосив Порошенко.

Він також звернувся  до наших воїнів, які у складі Збройних сил, Національної гвардії, Служби безпеки, Державної прикордонної служби, Національної поліції відстоюють наше право творити власну державу, зі словами вдячності чесну й героїчну щоденну працю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-