Замах на Геращенка: затримані підозрювані не мають права на заставу

Замах на Геращенка: затримані підозрювані не мають права на заставу

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва заарештував двох підозрюваних у справі про замах на народного депутата Антона Геращенка строком на два місяці без права внесення застави

Про це сам парламентарій написав на своїй сторінці у Facebook.

"Щодо заяв російських пропагандистських ЗМІ та їх філій в Україні про нібито інсценування замаху на мене, то при публікації вашої брехні прошу врахувати, що вчора ввечері Шевченківський районний суд заарештував двох підозрюваних у справі про замах на моє життя на два місяці, без права внесення застави. При виборі запобіжного заходу суд врахував як обсяг наведених слідчими і прокурорами доказів причетності до планування та підготовки мого вбивства, так і факт того, що один з двох затриманих був достроково амністований окупаційною владою Криму-спецслужбами РФ для участі у підривній роботі проти України, що, до речі, зроблено вже не вперше", - зазначив парламентарій.

Як він уточнив, затриманим інкримінується ст. 112 Кримінального кодексу, що передбачає покарання аж до довічного ув'язнення.

Геращенко також зазначив, що підозрювані в організації замаху на нього є "важливими свідками організації планомірного і цілеспрямованого державного тероризму з Російської Федерації".

"Їх життя і безпека повинна бути поза небезпекою, для того щоб вони допомогли розкрити диверсійно-терористичну мережу, яка продовжує свою роботу в Україні, та запобігти наступним терористичним актам проти українських журналістів і політиків", - наголосив він.

Як повідомлялося, голова СБУ Василь Грицак повідомив напередодні про запобігання спробі замаху на життя народного депутата України, що планувався і координувався з території Росії.

Зловмисники збиралися підірвати автомобіль нардепа або влаштувати вибух на маршруті його руху.

Пізніше стало відомо, що мова йшла про народного депутата Антона Геращенка, відомого своєю непримиренною позицією щодо агресивної політики Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-