Справа Януковича: свідки втечі не згадують про обстріл кортежу

Справа Януковича: свідки втечі не згадують про обстріл кортежу

Укрінформ
Свідки втечі екс-президента Віктора Януковича не згадували про факт обстрілу президентського кортежу, про яку він неодноразово заявляв.

Про це йшлося на засіданні Печерського суду Києва 21 січня, де розглядалася справа про звинувачення у державній зраді, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Близько 15-ї години ми виїхали в аеропорт Харкова, там на нас вже чекали 2 вертольоти Agusta. Начальник Кобзар дав вказівку завантажуватися у вертольоти. В один із них сів Янукович, Полєжай та інші особи. Напрямок польоту мені був невідомий. Під час польоту я дізнався, що диспетчер "Украероруху" надав наказ повернутися в аеропорт Харкова, посилаючись на наказ Турчинова. Пілот повідомив, що нам не вистачить пального для повернення, і було вирішено здійснити посадку у місті Донецьк. Після приземлення близько 16:30 Кобзар дав вказівку перевантажити речі в 2 інших літака типу Фалькон. Ми перевантажили речі. Приблизно через 10-15 хвилин до нас підійшли озброєні люди, які представилися прикордонниками і повідомили, що не дозволять здійснити виліт літака", - зазначив представник охорони.

Це єдиний інцидент, про який розповідає свідок. Згадок про обстріл кортежу, про який Янукович заявив у харківському інтерв'ю, і пізніше під час допиту, немає, стверджує присутній на засіданні кореспондент Цензор.НЕТ.

"Після цього Янукович пересів з літака в автомобіль, який поїхав разом з Полєжай. Пізніше, близько 18 години ми приїхали до великого приватного будинку, де вже перебував Янукович. На мою думку, цей будинок належав Ахметову", - говорить співробітник УДО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-