Чалий розповів про деталі візиту Порошенка до США

Чалий розповів про деталі візиту Порошенка до США

Укрінформ
Візит Президента України до США планується в другій половині лютого та має на меті, передусім, його участь у програмі головування України в Раді Безпеки ООН.

Водночас, опрацьовуються варіанти зустрічі на найвищому рівні президентів Порошенка й Трампа в Вашингтоні, повідомив українським журналістам у п'ятницю посол України в США Валерій Чалий.

"Візит до Сполучених Штатів Президента України планується в лютому місяці. Україна головуватиме в Раді Безпеки ООН, і очевидно, в цей період може відбутися участь Президента, тому що цей формат як раз передбачає таку участь", - поінформував дипломат.

Він зазначив, що паралельно відпрацьовується можливість зустрічі Петра Порошенка і Дональда Трампа. "Яким чином все вийде, чи під час нинішнього візиту, чи пізніше – ще питання не вирішене, але, я думаю, що це було би природньо, оскільки ми маємо питання, які потрібно обговорити найближчим часом", - зауважив посол.

На прохання уточнити більш детально про підготовку візиту Президента, Чалий зауважив: "Моє завдання як посла – виконувати плани, що вибудовуються політичним керівництвом". Водночас, він зазначив, що візит планується на "двадцяті числа" лютого місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-