Кубів стверджує, що жодна копійка з

Кубів стверджує, що жодна копійка з "вугільних грошей" не пішла терористам "ЛНР"

Укрінформ
Жодна копійка державної компанії "Центренерго" з коштів, виділених на закупівлю антрациту на окупованих територіях, не йде на фінансування бойовиків так званої "ЛНР".

Про це перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, відповідаючи на запитання народного депутата Семена Семенченка про те, скільки коштів держава витрачає на "фінансування терористів "ЛНР",  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу сказати шановному депутату на провокативне питання  - ні копійки не йде. І друге хочу сказати: все, що робиться для забезпечення енергетичної галузі, відбувається згідно із законами України, які прийняті, коли я був у цій залі, і зараз вами приймаються", - сказав Кубів.

На закид Семенченка про те, що СБУ видала понад 100 тис. дозволів на торгівлю з окупованими територіями, Кубів відповів, що Служба безпеки керується при цьому відповідними нормативними документами.

Як повідомляв Укрінформ, заступник глави фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко 18 грудня 2016 року заявив, що Україна вже може відмовитися від закупівлі вугілля з окупованих територій Донбасу, оскільки енергетичний баланс країни стабілізувався, є передумови і можливості використовувати вугілля, що видобувається на території України, в тому числі у західних регіонах, а також з'явилися додаткові можливості щодо закупівлі вугілля в ПАР і КНР.

Раніше віце-прем'єр-міністр з питань АТО і окупованих територій Володимир Кістіон заявив, що Україна закуповує на окупованих територіях Донбасу до 9 млн тонн вугілля на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-