Гройсман доручив сприяти розвитку україномовної «Вікіпедії»

Гройсман доручив сприяти розвитку україномовної «Вікіпедії»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив органам виконавчої влади сприяти розвитку україномовного розділу «Вікіпедії».

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав пропозиції громадськості, спрямовані на розвиток україномовного розділу «Вікіпедії», та доручив органам виконавчої влади вжити у 2017 році заходів для їх реалізації», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в уряді, серед запропонованих громадськістю заходів - внесення змін до навчальних програм з інформатики, географії, історії та літератури для учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів щодо використання україномовного розділу «Вікіпедії», а також надання можливості підготовки студентами матеріалів для «Вікіпедії».

Крім того, громадськість просить органи державної влади сприяти проведенню української частини міжнародного конкурсу «Вікі любить пам'ятки» та конкурсу з розміщення наукових робіт в українському розділі «Вікіпедії».

Як відомо, 15 січня 2001 року з'явився перший розділ (англомовний) відкритої багатомовної мережевої енциклопедії «Вікіпедія». Це найбільша у світі енциклопедія, яку може редагувати, читати, використовувати кожен. «Вікіпедія» має 292 мовні розділи та містить близько 41 млн статей. Україномовний розділ «Вікіпедії» налічує 650 тис. статей і посідає 16-е місце серед усіх розділів за кількістю статей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-