Порошенко назвав перше завдання для нового губернатора Одещини

Порошенко назвав перше завдання для нового губернатора Одещини

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко назвав перше завдання для новопризначеного одеського губернатора - дорожнє будівництво.

Про це глава держави сказав на представленні нового голови Одеської ОДА Максима Степанова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Позиція перша - це дорожнє будівництво. Уявіть собі, що 2016 року на дорожнє будівництво в Україні було передбачено 12 млрд грн. А в 2017 році передбачено 30 млрд. Ніколи за всі попередні роки навіть і на 12 млрд не виходили. А цього року - 30! І це є мій пріоритет. Дорожнє будівництво - це локомотив економіки", - наголосив президент.

Але, за його словами, минулоріч на Одещині не використали майже третину виділених на це коштів.

"Якщо ми візьмемо показники 2016 року, то на Одеську область було заплановано з усіх джерел фінансування 1 млрд 20 млн грн. Це другий показник в Україні. А знаєте, скільки було освоєно? Трохи більше 900 млн... То тендер не організували, то підрядника не знайшли, то проекту немає... Одещина не використала більше 300 млн грн коштів, які передбачені в бюджеті", - зазначив Порошенко.

Крім того, підкреслив він, згідно з даними незалежного моніторингу, Одещина входить до четвірки областей з найбільшою вартістю будівництва кілометра дороги.

"Я думаю, що мають бути проведені якісні тендери, своєчасні проекти, і дорога на батьківщину президента має бути добудована", - підсумував глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-