Держдеп роз'яснив, чому не розкрив усієї інформації про кібератаки росіян

Держдеп роз'яснив, чому не розкрив усієї інформації про кібератаки росіян

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оприлюднив лише частину розслідування щодо втручання Росії у процес президентських виборів у США для того, щоб не вказати на свої розвідувальні джерела та методи, за допомогою яких була отримана ця інформація.

Таке пояснення дав у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Не думаю, що повинні виникати здивування через те, що в незасекреченій частині цілком таємних оцінок та доповідей ми охороняємо наші джерела і методи", - підкреслив Кірбі, відповідаючи на критику російської журналістки щодо відсутності конкретних доказів у оприлюдненої доповіді.

Він нагадав, що все розвідувальне співтовариство США "прийшло до одного висновку", в тому числі під час повторних перевірок.

"Минулого тижня відбулися публічні слухання щодо цих висновків", - зауважив представник Держдепу, підкресливши, що після цього представників розвідки заслухали в закритому режимі.

Водночас, за словами Кірбі, розвідувальне співтовариство США самостійно визначає, яку інформацію розкривати для публічного оголошення.

Речник Держдепартаменту США також підкреслив, що рішення нинішньої адміністрації запровадити санкції проти Росії засновується на достовірних відомостях, отриманих "від усіх 17 розвідувальних відомств". Він вкотре підкреслив, що Росія втрутилась у виборчий процес у Сполучених Штатах.

Як повідомляв Укрінформ, минулої п'ятниці уряд США оприлюднив нетаємну частину розслідування розвідслужб з цього питання, У ньому, зокрема, вказується, що президент Росії Володимир Путін особисто віддав наказ на застосування кампанії впливу на президентські вибори в Сполучених Штатах з метою створення переваги для одного з кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-