Київський суд скасував дозвіл на затримання Курченка

Київський суд скасував дозвіл на затримання Курченка

Укрінформ
Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання та тримання під вартою бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

Про це інформує у середу прес-служба Апеляційного суду міста Києва.

"28 грудня 2016 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційну скаргу, подану в інтересах підозрюваного Курченка С.В., на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 10 травня 2016 року, якою задоволено клопотання заступника начальника третього відділу з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України про обрання відносно Курченка С.В. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та роз’ясненням, що після його затримання і не пізніш як через 48 годин з часу доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, суд за участю підозрюваного, обвинуваченого розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або зміну його на більш м’який запобіжний захід", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прес-службі суду, за результатами апеляційного розгляду колегія суддів постановила цю ухвалу скасувати. Водночас Апеляційний суд ухвалив нове рішення, яким відмовив у задоволенні клопотання ГПУ про обрання відносно Курченка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко і бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні 198 млрд гривень збитків. Сам Сергій Курченко після Євромайдану виїхав в Росію, повідомляють ЗМІ.

У квітні 2014 року Курченко був оголошений у міжнародний розшук. У березні 2014 року Генпрокуратурою було відкрито кримінальне провадження проти посадових осіб держпідприємств, які виробляють зріджений газ, - акціонерних товариств "Укргазвидобування", "Чорноморнафтогаз" та "Укрнафта".

У березні цього року стосовно Курченка було складено повідомлення про підозру "як керівнику злочинної організації, яка протягом 2013-го і початку 2014 року скоїла тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській галузі".

Раніше Президент Петро Порошенко заявляв, що сподівається на прискорення правоохоронцями розслідувань кримінальних проваджень, відкритих щодо Курченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-