Фейгін прокоментував рішення московського суду щодо Майдану

Фейгін прокоментував рішення московського суду щодо Майдану

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін назвав "пропагандистським" рішення Дорогомиловського суду Москви щодо визнання подій на початку 2014 року в Україні державним переворотом.

Про це він повідомив в інтерв'ю Deutsche Welle в середу, 28 грудня.

"Суд апелює до норм міжнародного права, керуючись якими ухвалює рішення щодо сусідньої країни. І в цьому сенсі ніхто не наділяв його такими повноваженнями - давати подібного роду юридичну оцінку фактам у своїх рішеннях", - сказав Фейгін.

Він припустив, що колишні українські посадовці спробують використати дане рішення московського суду для скасування санкцій щодо їхнього майна на Заході. "Участь таких осіб, як Азаров, Янукович, Захарченко та інших означає, що це точно необхідно було, насамперед, для пропагандистського ефекту. Я не виключаю, що хтось переконав їх, що таке рішення російського суду допоможе їм у Європейському суді з прав людини захищати свої інтереси", - пояснив Фейгін.

Як повідомлялося, Дорогомиловський суд Москви 27 грудня ухвалив рішення, що зміна влади в Україні в 2014 році є державним переворотом. Таким чином, російський суд задовольнив позов колишнього депутата Верховної Ради від Партії регіонів Володимира Олійника. У рішенні суду зазначається, що "державний переворот" стосується питань національної безпеки РФ. Суд у Москві також обвинуватив США і Європейський Союз у підтримці зміни влади в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-