Нардеп просить СБУ

Нардеп просить СБУ "витягти" Савченко із гри Кремля

Укрінформ
Українські заручники бойовиків насправді є в'язнями Кремля, а народний депутат Надія Савченко втягнута у небезпечну гру, якої треба уникнути всій Україні. 

Таку думку висловив нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Надія Савченко грається у чужу гру, гру Кремля, грається з людиною, чиї ігри ніколи Україну до добра не приводили. ... Всі перемовини (про визволення заручників. - Ред.) мають бути за участі ключових міжнародних партнерів України: Великої Британії, Європейського Союзу, Сполучених Штатів. І відповідальність за долю і звільнення наших заручників має лежати на Кремлі", - заявив парламентарій.

Водночас він наголосив, що тепер головне завдання держави - "в цю гру не втягнутися самим і забрати звідти усіх наших українців". "Я думаю, що це завдання СБУ", - зауважив народний депутат.

За його словами, українські бранці, утримувані в ОРДЛО, є заручниками Кремля. "Вони по всій Росії так утримуються. І Кремль вирішує, коли їх віддати. Для Кремля зараз дуже важливо засунути нам назад "ДНР" і "ЛНР", як таку хворобу. Вони не хочуть за них платити, але вони дуже хочуть, щоб ці "ДНР" і "ЛНР" були у складі України формально, а за фактом були анклавом російського впливу, анклавом поширення хвороби, неспокою. Заручники будуть картою, яку Путін покладе для того, щоб ця гра вдалася", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, напередодні Савченко заявила, що домовилася про обмін полоненими у співвідношенні 4 до 1, тобто 226 затриманих в Україні і 52 бранці бойовиків.

З цього приводу Президент Петро Порошенко заявив, що зустрічі Савченко з бойовиками не приносять користі ані Україні, ані їй самій.

12 грудня стало відомо, що народний депутат Надія Савченко в Мінську зустрічалася з ватажками "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Крім них, на зустрічі було ще кілька людей, які, за словами Савченко, представляли "російську мінську сторону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-