Злочини Майдану: ГПУ затримала розшукуваного

Злочини Майдану: ГПУ затримала розшукуваного "беркутівця"

Укрінформ
Генпрокуратура заявляє про затримання колишнього "беркутівця" за побиття активістів громадського руху "Автомайдан" під час Революції Гідності.

Про це інформує прес-служба ГПУ.      

"Затримано колишнього співробітника столичного спецпідрозділу міліції "Беркут", який тривалий час розшукувався за перевищення влади та незаконне затримання за попередньою змовою з іншими працівниками ПМОП "Беркут" 18 активістів громадського руху "Автомайдан" в ніч з 22.01.2014 на 23.01.2014 на вулицях Щорса та Грушевського у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням 11 їх автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, затриманому інкримінується службове підроблення рапорту та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано.

"Затриманому оголошено підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 КК України і до суду внесено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомили в ГПУ.

Вирішується питання та збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів.

Зазначимо, що вказані статті передбачають позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-