Канаду закликали відверто говорити про злочини Росії

Канаду закликали відверто говорити про злочини Росії

Укрінформ
Політика чинного уряду Канади, направлена на відновлення діалогу із Росією, повинна передбачати відверту розмову про вчинені Кремлем злочини.

Таку думку під час виступу у парламенті висловив депутат від правлячої Ліберальної партії Борис Вжесневський, передає кореспондент Укрінформу.

«Я рішуче підтримую політику нашого уряду на залучення Росії. Однак, ми повинні пильнувати, аби дипломатія не перетворилася у замирення. Залучення вимагає прямої розмови із недоброзичливцем та відвертості щодо сучасних міжнародних злочинів проти людяності, вчинених Кремлем», - сказав Вжесневський.

На його переконання, не правильно замовчувати також і колишні злодіяння Москви.

«Не можна заперечувати колишні злочини Кремля проти людяності. Розкриття правди про минуле посилює нас у боротьбі із сучасним злом», - зазначив політик.

Окрім цього, він закликав депутатів підтримати законопроект про визнання депортації 1944 року актом геноциду кримських татар.

«Проти кримських татар було вчинено геноцид. Нам не варто заперечувати це», - підсумував Вжесневський.

«Слава кримським татарам. Слава Україні», - завершив депутат українською.

Нагадаємо: законопроект, що засуджує геноцид кримських татар, вчинений радянською владою у 1944 році, та запроваджує день пам'яті їх депортації, був поданий до федерального парламенту Канади наприкінці вересня депутатом від опозиційної Консервативної партії Керрі Діотте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-