Керівництво ОПЗ пояснило Гройсману, звідки мільйонні борги

Керівництво ОПЗ пояснило Гройсману, звідки мільйонні борги

Укрінформ
За умови вартості природного газу на рівні, який існує в грудні поточного року, щомісячний збиток Одеського припортового заводу становитиме 100 млн гривень на місяць.

Про це йдеться у листі керівництва ОПЗ на ім'я Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, який оприлюднено на сайті підприємства.

"Зростання вартості природного газу призвело до подальшого збільшення збитків підприємства та дефіциту обігових коштів. За умови постачання природного газу компанією НАК "Нафтогаз України", враховуючи прогнозні ціни реалізації продукції АТ "ОПЗ" у грудні 2016 р. на умовах 100% передплати на РОВ порт Южний (аміак - 210-215 дол. США за 1 тону, карбамід - 205-215 дол. США за 1 тону), загальний збиток підприємства прогнозується, при існуючій схемі роботи одного агрегату з виробництва аміаку та двох агрегатів з виробництва карбоміду, на рівні більш ніж 100 млн грн в місяць", - йдеться у листі.

При цьому, керівництво підприємства просить Главу уряду встановити ціну на природний газ для підприємства, яка б відповідала ситуації на світових ринках.

"Без вирішення головного для АТ "ОПЗ" питання забезпечення основною сировиною - природним газом, який би кореспондувався зі світовими цінами на аміак та карбамід, у заводу немає ніяких перспектив на найближчі 2-3 роки", - наголошується у листі.

У зверненні зазначається, що при використанні природного газу поставки "Нафтогазу", його вартість на ОПЗ буде становити у грудні 7880,70 грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ), у т.ч.: ціна природного газу - 7148,00 грн за тис. куб.м., вартість транспортування до заводу згідно з постановою НКРЕКП становитиме 732,7 грн за тис. куб. м.

Як повідомлялося, за два тижні до повторного конкурсу з приватизації Одеський припортовий завод накопичив півмільярда боргів за газ та посів другу позицію серед найбільших підприємств-боржників. На сьогодні борг ОПЗ за газ становить 251 млн доларів. Це борг, підтверджений Стокгольмським арбітражем, плюс 32 млн доларів - борги перед банками і трейдерами за газ.

Конкурс із продажу ОПЗ мав відбутися 14 грудня, проте був скасований у зв’язку з відсутністю заяв від потенційних покупців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-