Конкурс у держсекретарі міністерств становить 10-15 чоловік на місце - Нацдержслужба

Конкурс у держсекретарі міністерств становить 10-15 чоловік на місце - Нацдержслужба

Укрінформ
Для низки міністерств вже названі прізвища кандидатів - переможців конкурсу на посаду держсекретаря, для двох міністерств оголошено повторні конкурси.

Про це у коментарі Укрінформу сказав голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко.

«Загалом у нас 18 міністерств, до кінця поточного року ми повинні мати 18 державних секретарів, тому що це передбачено законом про державну службу. Зараз активно тривають конкурси на ці посади. Вже маємо перші результати по міністерствам економіки, інфраструктури, енергетики та вугільної промисловості, закордонних справ, Міністерству оборони, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та переміщених осіб. Ще були два конкурси - по Міністерству екології та природних ресурсів та Міністерству аграрної політики, - але вони не виявили переможця, і тепер оголошено повторний конкурс, який має відбутися в 20-х числах грудня», - сказав Ващенко.

Він зазначив, що конкурсний відбір відбувається у три етапи. Їм передує підготовчий, під час якого кандидат подає пакет документів і на якому визначається, чи має він відповідний досвід для роботи на цій посаді. Загалом у процесі конкурсу оцінюється 10 основних компетенцій кандидатів, такі як професійні знання, лідерські якості, комунікативні навички, управління публічними фінансами, персоналом, управління інформацією тощо.

Зараз тривають різні етапи конкурсу на посаду держсекретаря Міністерства соціальної політики (11 претендентів), Міністерства охорони здоров'я (14 претендентів), Мін'юсту (9 претендентів), Міноcвіти та науки (4 претенденти), Мінрегіонрозвитку (11 претендентів) та Мінмолодьспорту (5 претендентів).

За словами Ващенка, загалом на посади держсекретарів зазначених міністерств було подано понад 140 заявок, з яких близько 40 були відсіяні на підготовчому етапі. 

"В середньому виходить 10-15 осіб на місце", - сказав Ващенко.

У вівторок, 6 грудня, були оприлюднені результати конкурсу, за якими переможцями на посаду держсекретарів стали: у Міністерстві закордонних справ - Андрій Заяць, Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб - Сергій Злакоман, у Міністерстві оборони - Олександр Дублян. 

Ще раніше переможцем конкурсу для Міністерства інфраструктури став Андрій Галущак, а для Міністерства економіки - Олексій Перевезенцев. 

У конкурсі на держсекретаря Міністерства культури переміг Ростислав Карандєєв, Мінінформполітики - Артем Біденко, Міністерства внутрішніх справ - Олексій Тахтай, Міністерства енергетики та вугільної промисловості - Максим Немчинов. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-