Регламентний комітет не дозволив притягнути Новинського до відповідальності

Регламентний комітет не дозволив притягнути Новинського до відповідальності

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту направив подання від ГПУ щодо зняття недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського голові ВР Андрію Парубію, який має вирішити: виносити подання в зал на голосування чи відправити на доопрацювання в ГПУ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення було ухвалене на засіданні Регламентного комітету після заслуховування генпрокурора Юрія Луценка та самого Новинського і вивчення додаткових документів від ГПУ.

Перед ухваленням такого рішення перший заступник голови Регламентного комітету Павло Пинзеник зазначив, що у поданні ГПУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського недостатньо доказів.

"У відповідь (на звернення Регламентного комітету надати додаткові матеріали до подання на Новинського - ред.) Генпрокуратура відмовилась надати в повному обсязі додаткові документи керуючись відсутністю дозволу слідчого... За таких обставин комітет не має достатньо підстав для надання висновку про вмотивованість та обгрунтованість подання", - зазначив депутат.

Він додав, що враховуючи вищезазначене, Регламентний комітет направляє подання голові Верховної Ради Андрію Парубію.

"Щодо того, що відбуватиметься далі: я зараз підписую цей висновок і направляю його до Голови Верховної Ради України, який в подальшому визначає його подальше спрямування, або на доопрацювання до Генпрокуратури України, або до Верховної Ради України для прийняття рішення. Наскільки мені відомо, буде прийнято саме друге рішення", - пояснив Пинзеник.

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада ГПУ направила подання у Верховну Раду про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського, який підозрюється в перевищенні влади і скоєнні злочинів спільно з  Віктором Януковичем  і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (зараз митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира (Сабодана).

Регламентний комітет 16 листопада вже розглянув це   подання, але звертався до Генпрокуратури надати додаткові документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-