Фракція

Фракція "Самопоміч" залишила сесійну залу через Новинського

Оновлено
Укрінформ
Парламентська фракція "Самопоміч"  залишила пленарне засідання, вимагаючи проголосувати у вівторок скасування депутатської недоторканості депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

Перед цим голова фракції Олег Березюк зачитав з трибуни вимоги фракції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не просимо, ми вимагаємо: внести в зал на голосування поданя Генерального прокурора на зняття недоторканості народного депутата Новинського. Друге - ми вимагаємо внести в порядок денний закон щодо недоторканості народних депутатів і розглянути його в залі...Сьогодні ми для того, щоб допомогти уряду і парламенту прийняти якісні рішення, виходимо з цього залу, поки в цей зал не буде внесене подання Генеральної прокуратури", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 6 грудня, відбудеться засідання Регламентного комітету, який розгляне додаткові документи від Генпрокуратури щодо зняття з недоторканності з Новинського.

На засіданні 16 листопада регламентний комітет ВР переніс рішення щодо подання ГПУ стосовно народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського та звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з проханням надати додаткові матеріали. Зі свого боку, Луценко заявив, що Генпрокуратура передала додаткові матеріали, але не може надати матеріали допитів.

Новинського підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини") та ч. 1 ст. 365 ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу") Кримінального кодексу України. У поданні ГПУ йдеться про перевищення влади Новинським та скоєння ним злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині - митрополит) Олександра (Драбинка), коли той був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимира (Сабодана).

Сам Новинський своєї провини не визнає та вважає справу політичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-