Шуляк запевняє, що під час Євромайдану не бачив у Києві

Шуляк запевняє, що під час Євромайдану не бачив у Києві "тітушок"

Укрінформ
Екс-командувач Внутрішніми військами Станіслав Шуляк стверджує, що під час подій Революції Гідності не бачив у Києві  "тітушок", а в Маріїнському парку тоді перебували люди, які підтримували бійців внутрішніх військ.

Про це він сказав в ході відеодопиту в Святошинському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я особисто бачив протестувальників, я бачив бійців, але чомусь жодної людини з характерними ознаками "тітушок" за весь цей час не спостерігав. Напевно, вони якісь невидимі, оці тітушки - де вони були, коли вони були, де застосовувалися... Я можу перерахувати усі зіткнення, які відбувалися між протестувальниками і підрозділами внутрішніх військ і Міністерства внутрішніх справ, але зіткнення з "тітушками" ніде - ані за доповідіями моїх підлеглих, ані мною - не зафіксовано", - сказав Шуляк.

На уточнююче запитання сторони обвинувачення, хто тоді перебував у Маріїнському парку - протестувальники чи "тітушки", Шуляк відповів, що там знаходилися "люди, які приїхали у Київ, щоб підтримати нас, працівників правоохоронних органів у нашій правоті, у тому що ми правильно захищали закон".

За словами екс-командувача Внутрішніми військами, не вся Україна стояла на Майдані, були люди, які проти цього, і ті, хто співчував тим, хто стояв на Майдані, "десь, скажімо, із справедливим гнівом на щось". "Але ніхто не підтримував людей, які кидалися з арматурою і пляшками із запальною сумішшю на солдатів", - зазначив Шуляк.

Як повідомлялося, Станіслав Шуляк - свідок у справі щодо п'яти колишніх бійців "Беркута", яких звинувачують у причетності до масових розстрілів на вулиці Інститутській в лютому 2014 року.

28 лютого 2014 року Генеральна прокуратура України направила подання до МВС України та СБУ щодо негайного затримання осіб, які причетні до масових вбивств активістів у центрі міста Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року. У цьому списку опинився й Шуляк.

Святошинський райсуд Києва 28 листопада переніс допит колишнього командувача Внутрішніх військ на 2 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-