Шуляк стверджує, що не давав наказ про силовий розгін Майдану 20 лютого

Шуляк стверджує, що не давав наказ про силовий розгін Майдану 20 лютого

Укрінформ
Екс-командувач Внутрішніми військами Станіслав Шуляк стверджує, що йому невідомо про планування спецоперації силового розгону Майдану 20 лютого 2014 року і він особисто такого наказу не отримував і не віддавав.

Про це він сказав в ході відеодопиту в Святошинському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Особисто мені ніякі задуми (про силовий розгін Майдану 20 лютого - ред.) з боку моїх керівників, зокрема, міністра внутрішніх справ, не оголошувалися. Особисто я ніяких наказів відносно цього не віддавав", - сказав Шуляк.

Він додав, що всі функції внутрішніх військ для виконання ними службових обов'язків визначені відповідним законом, який не вимагає віддавати якісь додаткові накази.

"Тому можу сказати: ані задуму, ні документів, ані розпоряджень усних чи письмових я не отримував", - зазначив Шуляк.

Як повідомлялося, Станіслав Шуляк - свідок у справі щодо п'яти колишніх бійців "Беркута", яких звинувачують у причетності до масових розстрілів на вулиці Інститутській в лютому 2014 року.

28 лютого 2014 року Генеральна прокуратура України направила подання до МВС України та СБУ щодо негайного затримання осіб, які причетні до масових вбивств активістів у центрі міста Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року. У цьому списку опинився й Шуляк.

Святошинський райсуд Києва 28 листопада переніс допит колишнього командувача Внутрішніх військ на 2 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-